Eenvoudig handletteren voor moederdag tijdens de Coronacrisis

28 april 2020

Door Annemarie

Het is bijna 10 mei, bijna moederdag! Voor mij persoonlijk een dubbel mooie datum want mijn dochter is dan ook nog eens jarig. Moederdag is dit jaar natuurlijk anders dan anders. Veel kinderen (groot en klein) zullen thuis aan de slag gaan met een moederdagcadeautje. En daarbij hoort natuurlijk ook een leuk en lief kaartje.

Wat ik zie in mijn workshops is dat sommige cursisten het lastig vinden om een goed ontwerp te maken.

Om je te helpen heb ik een aantal ontwerpen gemaakt voor een lief kaartje. Deze heb ik in een lichte grijstint gemaakt zodat je deze, na uitprinten, zelf of gezellig samen met de kinderen kunt afmaken en kunt aanvullen met leuke tekeningen. Daarna kunnen de kaartjes zo op de post of kun je ze hopelijk persoonlijk geven! 

Wat heb je nodig?

Kleurpotloden en gelpennen

1. Printbare correspondentiekaartjes (bv. Hema A6)

2. Fineliners, Kleurpotloden, viltstiften of gelpennen 

3. Printer (zwart/wit is genoeg)  

Hema kaartjes

Hoe ga je starten?

Klik op het ontwerp dat je leuk vindt en print het uit op het correspondentiekaartje (vergeet niet het papierformaat van je printer op a6 te zetten). Op de pagina sjabloon Moederdag vind je ook de bestanden in pdf formaat. Het genoemde Hema papier is geschikt om op te printen en ook om uit op te werken met bovengenoemde pennen. 

Een andere optie is dat je het op gewoon papier uitprint, het daarna uitknipt en op een kaart plakt. 

5 tips bij het uitwerken

1. Kies van te voren een aantal kleuren die je leuk vindt staan bij elkaar. Kijk ook eens onder ‘kleurenpalet’ op Pinterest voor leuke combinaties. Je komt daar soms dingen tegen waar je nog niet aan had gedacht.

2. Kleur de letters mooi in, probeer verschillende kleurtjes in de letters te gebruiken om zo mooie kleurovergangen te maken. 

3. Om de kaart nog verder te vullen kun je er bijvoorbeeld eenvoudige leuke sterretjes, rondjes of stipjes variërend in grootte bij maken. Ook een kader geeft een mooie afwerking. Zie ook de voorbeelden.

4. Mocht je willen werken met pennen op waterbasis zoals bijvoorbeeld brushpennen dan zou ik adviseren om de ontwerpen uit te printen op bijvoorbeeld Ecoline printpapier van Talens, dan kun je het later op een kaartje plakken.

5. Omdat het kleine kaartjes zijn zou ik de kleindschrijvende brushpennen van Pentel adviseren. Die zijn er in verschillende kleuren en er zijn zelfs net nieuwe kleuren aan het assortiment toegevoegd. 

Stel je vragen en deel je resultaat!

Ik ben heel benieuwd wat je ervan maakt! Als je vragen hebt kun je die stellen op mijn Facebook pagina, via Instagram of stuur me een berichtje via Whatsapp.

Ik zou het leuk vinden als je Studio Alkanna tagt wanneer je het op Facebook of Instagram post!