Eenvoudig handletteren voor elkaar tijdens de Coronacrisis

4 April, 2020

Door Annemarie

Het liefst willen we nu bij elkaar zijn. Weer knuffelen met opa’s, oma’s, familie en vrienden. Maar helaas kan dat nog niet. Een zelfgemaakt kaartje naar een geliefde of zelfs naar een onbekende kan dan troost bieden. Wat een ontzettend fijne hobby is het handletteren dan toch! Dan heb je de mogelijkheid om lekker creatief bezig te zijn en ook een authentiek kaartje te maken. 

Wat ik zie in mijn workshops is dat sommige cursisten het lastig vinden om een goed ontwerp te maken. Om te helpen heb ik een 3-tal ontwerpen gemaakt voor een lief kaartje. Deze heb ik in een lichte grijstint gemaakt zodat je deze, na uitprinten, zelf of gezellig samen me de kinderen in kunt afmaken en aan kunt aanvullen met leuke tekeningen. Daarna kunnen ze zo op de post! 

Take care

Wat heb je nodig?

Kleurpotloden en gelpennen

1. Printbare correspondentiekaartjes (bv. Hema A6)

2. Fineliners, Kleurpotloden, viltstiften of gelpennen 

3. Printer (zwart/wit is genoeg)  

Hema kaartjes

Hoe ga je starten?

Klik op het ontwerp dat je leuk vindt, en print het uit op het correspondentiekaartje. Het genoemde Hema papier is geschikt om op te printen en ook om uit op te werken met bovengenoemde pennen. 

Een andere optie is dat je het op gewoon papier uitprint, het daarna uitknipt en op een kaart plakt. 

4 tips bij het uitwerken

1. Kies van te voren een aantal kleuren die je leuk vindt staan bij elkaar. Kijk ook eens onder ‘kleurenpalet’ op Pinterest voor leuke combinaties. Je komt daar soms dingen tegen waar je nog niet aan had gedacht.

2. Kleur de letters mooi in, probeer verschillende kleurtjes in de letters te gebruiken om zo mooie kleurovergangen te maken. 

3. Om de kaart nog verder te vullen kun je er bijvoorbeeld eenvoudige leuke sterretjes, rondjes of stipjes variërend in grootte bij maken. Ook een kader geeft een mooie afwerking. Zie ook de voorbeelden.

4. Mocht je willen werken met pennen op waterbasis zoals bijvoorbeeld brushpennen dan zou ik adviseren om de ontwerpen uit te printen op bijvoorbeeld Ecoline printpapier van Talens, dan kun je het later op een kaartje plakken.

Handletteren Corona

Stel je vragen en deel je resultaat!

Ik ben heel benieuwd wat je ervan maakt! Als je vragen hebt kan je die stellen via op mijn Facebook pagina, via Instagram of stuur me een berichtje via Whatsapp.

Ik zou het leuk vinden als je Studio Alkanna tagt wanneer je het op Facebook of Instagram post!